Новости

Отварање вртића "Бајка"

26.1. Свечано је отворен наш трећи објекат, вртић ,,Бајка,, у Александровцу , са двије вртићке групе.

Вртић су отворили српски члан предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, начелник општине Лакташи Ранко Карапетровић и директор ЈУ Центар за предшколско васпитање и образовање Лакташи.

Отварању су присуствовали и шеф канцеларије УНДП-а у Бањој Луци Горан Вукмир, директор Инвестиционо – развoјне банке Републике Српске Дражен Врховац, директори установа и предузећа са наше општине, привредници, одборници СО Лакташи, родитељи, те други уважени гости.

Овим поводом, дјеца из вртића Принцеза Катарина Карађорђевић из Лакташа су извели програм који је изазвао одушевљење свих присутних.

Изградња вртића је коштала преко милион КМ, од чега је ‪800.000‬‬‬ обезбиједила Влада, ‪166.000‬‬‬ је обезбијеђено кроз финансијски механизам од чега су 93.000 КМ донатор Партнери и финансијери Финансијског механизма, успостављеног уз подршку Пројекта интегрисаног локалног развоја, су Влада Швajцарске, Министарство финансија Републике Српске, Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске, ИРБ РС и UNDP. Укупна вриједност пројекта је ‪166.783‬‬‬ КМ, од чега је Општина Лакташи обезбиједила 73.774 КМ, док је кроз Финансијски механизам обезбијеђен износ од 93.008 КМ, а 63.000 учешће општине.

Погледајте фотографије